Fri frakt vid 800:- / Snabb leverans / Fri retur

Skötselråd

Knivarnas blad är av kolstål, ett material som enkelt går att slipa riktigt vasst. När kniven levereras till dig är den alltid nyslipad. Om du ger din kniv regelbunden kärlek och omtanke kommer den kunna vara en trogen vän i köket under lång tid.

Här kommer några enkla tips och skötselråd för att undvika skador och förlänga livslängden på din kniv:

Rengöring

Diska alltid kniven för hand. Använd diskmedel innan första användning, sedan helst enbart varmt vatten.

Undvik rost

Ta för vana att torka bladet torrt efter att du har rengjort kniven så minskar risken för rost. Skölj direkt efter du skurit t.ex. citron eller tomat.

Håll den vass

Slipa kniven regelbundet med bryn eller strigel. Får eggen skador eller blir riktigt slö så kan du eller en knivslipare enkelt slipa en ny egg.

Olja blad och skaft

Smörj gärna in bladet med några droppar vegetabilisk olja då och då, och skaftet med vårdande träolja.

Eggen i rörelse

Skär så att knivens egg är i rörelse, det vill säga tryck inte bladet genom en råvara utan att eggen är i rörelse.

Bänd inte

Undvik också att vrida eller vicka bladet för att bända isär något.